Nordisk Stil og Japandi

Av Marianne Hafskjold | 3 minutter lesetid | 04.10.2023

Stilarter innen interiør er det mange av og i dag har vi lyst til å snakke litt om hva som kjennetegner den nordiske stilen i interiøret og om den "ny" stilen som kalles Japandi.

Den nordiske stilen har vi hørt om lenge, mens Japandi er et relativt nytt ord for oss, men har egentlig eksister helt siden rundt 1850 da Japan åpnet grenene sine for handel etter 200 års isolering fra omverdenen. Det vi nordboere fikk se tiltalte oss og elementer ble med oss hjem og har utviklet seg der i fra.

 

Om Japandi i dag kan vi si at er en sammensmelting av den Nordiske stilen eller Skandinavisk stil om du vil og Japansk stil med dens filosofi om enkelhet og renhet og estetikk.

 

Det er jo egentlig ingen fasit eller regler som er skrevet i stein som definerer dette, men noen retningslinjer vi kan lene oss på er det jo, og under har vi samlet opp litt punkter som kan definere stilartene litt bedre

 

Nordisk Interiørstil:

1. Naturlige farger i som heller mot de kjølige tonene

2. Lyse tresorter

3. Rene linjer i møbler

4. Less is More

5. Kontraster i form og tekstur i møbler, tekstiler og detaljer 

6. Valg av elementer som innbyr til hygge som pledd, og flett

 

Ygg og Lyng  Boråstapeter Golvabia

@ygg og Lyng                                                                                                            @boråstapeter                                 @Golvabia

 

Japandi interiørstil:

1. Varmere toner, men fremdeles lyse farger

2. Mørkere kontraster

3. Mørkere trevirke

4. Rene linjer i valg av møbler (få elementer, men av høy kvalitet)

5. Bærekraftige valg i alle ledd

6. Naturlighet inn i hjemmet og interiørene inneholder flere treelementer, store planter. og naturlige materialer

 

koksinspiration-wood-ek-morkolja-614 drømmekjøkkenet D å BO JAPANDI Belid-2

@drømmekjøkkenet                                                                                     @DÅBOAS                                                     @belid

 

Så kort fortalt kan en si at begge stiler er påvirket av enkelhet og funksjonalitet, mens stilartene er forskjellige i farger, form og materialer. Kjernen er den samme som omfavner funksjonalitet  og rom som skaper en varm og innbydende følelse samt kvalitet framfor kvantitet.

 

Så ønsker du å løfte ditt interiør til en av disse stilene så brett opp armene og sett i gang, men trenger du litt hjelp så kontakt oss så kommer vi på en gratis og uforpliktende befaring hos deg.

 

Lykke til!

 

 

 

 

Skrevet av: Marianne Hafskjold


Se flere artikler: Tips og råd