Tips og råd

Er det på tid å pusse opp badet?

Skrevet av Marianne Hafskjold | Feb 6, 2022 1:45:31 PM

Alle "badenymfer" kan glede seg for nå er det oppussing og renovering av badet som står for tur.

 

 

  

Bilde 1.Klassisk bad før renovering,  Bilde 2.Palett, Bilde 3. Under oppussing av badet.

                      

Som alltid når vi skal renovere eller pusse opp så er en god plan halve jobben og det er virkelig ikke noe unntak for badet. Badet er ett av de dyreste rommene å pusse opp og det er gjerne det du ikke ser som koster mest så her er det viktig at vi får mest mulig ut av budsjettet vårt.  Det skal likevel ikke hindre oss i å drømme stort og fritt.

Selv om de fleste operasjoner under en oppussing av badet skal utføres av fagpersoner er det likefult vår jobb å formidle våre behov og ønsker.

 

Så - hvordan griper vi så det hele an for å nå målet om Drømmebadet? Les videre for her kommer gode råd til deg.

 

1. Ønskelisten

 

Lag deg en ønskeliste for badet ditt hvor du definere alle drømmene du har stort eller smått som - det er ikke sikkert at alle drømmer kan oppfylles, men hva er vel feil med å drømme?

 

- Vil jeg ha badekar?

- Vil jeg ha 2 servanter eller 2 dusjer?

- Hvilken stil vil jeg ha?

- Må jeg ha fliser over alt?

- Skal jeg ha vaskemaskin på badet?

- Hvor mye lagring trenger jeg?

- Elektrisk håndkletørker eller ikke? 

- og sikkert en hel masse mer som nisjer til såpe, lys, og andre gøye detaljer

                             

 

2. Arealdisponering         

 

Det er kanskje nå vi må skrinlegge noen av drømmene våre - badet har jo noen begrensninger og da ikke bare i form av koner og ører, men rett og slette av tekniske årsaker som mulighet for rørføringer, størrelsen vi har til rådighet med mer, men lager du deg en skisse i rett målestokk så ser du alt så tydelig og er et nødvendig verktøy og om du og kan få skissene dine opp i en 3D Animering vil du ha bedre oversikt og en mye bedre oversikt

 

           

Planskisse                                                                3D - Animering

 

3. Farge og materialoversikten

 

Så kommer kanskje de aller morsomste etter vår smak, selve materialvalgene og sammensetningen av alle elementene som fliser, farger, formater, baderomsinnredning, belysning med mer. Selv om vi under punkt 2 måtte la noen drømmer fare så er det her muligheten til å skape den atmosfæren vi ønsker oss befinner seg. Her er det også viktig å tenke langt frem i tid, badet er jo ikke det vi pusser opp hvert år...

 

- Hvilke materialer kan jeg egentlig bruke på badet og hvor?

- Skal jeg velge store formater på flisene i så fal hvilke størrelser passer best for mitt bad og hvordan skal de legges?

- kanskje jeg skal kombinere fliser med noen malte flater, eller kanskje noe tapet - i så fall hvor kan jeg bruke slike materialer?

- Vil jeg ha trevirke i innredningen min eller kanskje andre steder på badet for å gjør det lille ekstra?

- Type kraner - svart, gull eller krom eller kanskje messing?

- Belysningen hvordan skal den være?

 

 

Bilde1 Golvabia, Bilde 2 Drømmekjøkkenet, Bilde 3 Rustikk palett.

 

4. Leverandør - utførende part 

 

Når vi vet hva vi vil ha kan vi starte på leverandørvalget - her skal vi velg godt og riktig. Sørg for at de forstår ønskene dine og at dere kan snakke sammen om pris - med en god plan og alle detaljer planlagt for på forhånd er det mye enklere for fagpersonene å kunne gi deg en bedre oversikt over prisbildet for gjennomføringen. Det er en selvfølge at de kan gi deg alle garantier og er godkjente på sine fagfelt.

 

   

Dust og sart, Mørkt og elegant, Lyst og luftig, Lite og romantisk

 

Som i alle oppussingsprosjekter med litt omfang så kan det ta litt tid fra det første frøet ble sådd til du kan ta din første dusj i det nye fine badet ditt - men med godt forarbeide så som beskrevet over så kan du være trykkere og mer sikker på det ferdig resultatet både i forhold til budsjett og utseende.

 

Vi i D å BO AS ønsker lykke til med prosjektet ditt og trenger du hjelp til å lage gode og konkrete planer med alle detaljer for akkurat ditt kjøkken så ring oss for en uforpliktende prat. Vi kan hjelpe!

 

LYKKE TIL!